Parcul din cartierul Între Lacuri va avea fântână arteziană iluminată cu Led și stații de încărcare a bicicletelor electrice. Lucrările vor fi gata într-un an

Noul parc din zona Între Lacuri va avea fântână arteziană iluminată cu Led, stații de încărcare a trotinetelor și bicicletelor electrice și toaletă publică automatizată. Autoritățile au semnat deja contractul de execuție, au emis ordinul de începere a lucrărilor. Proiectarea va dura două luni, iar execuția alte zece.

Parcul va fi amenajat în zona străzii Nirajului, pe o suprafață de 1 hectar. Suprafața pavată din noul parc va fi de doar 150 de metri pătrați.

„Zona Între Lacuri nu are din păcate un parc de mari dimensiuni, unde să poată să-și petreacă oamenii timpul liber. Va fi gazon modern, o suprafață înierbată de aproximativ 6.000 de metri pătrați, cu alei secundare și permeabile care să permită apei să intre în sol nu să se scurgă în diferite zone. Vor fi zone cu pietriș și zonă de sport cu cauciuc poliuretanic care să ofere siguranță care să se joace în zonă”, a declarat, pentru EBS Radio, Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Investiția în amenajarea parcului din zona Între Lacuri este de aproape 8 milioane de lei, din fonduri europene.

Municipalitatea plănuiește investiții de aproximativ 80 de milioane de euro în parcuri și zone verzi din oraș în următorii ani.

Sursa foto: Primăria Cluj-Napoca

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: