Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Patru noi parcuri vor fi amenajate în Cluj. Unul dintre ele va fi în zona Canalului Morii

Autoritățile încep procedurile legale pentru amenajarea a patru noi parcuri în Cluj-Napoca.

O zonă verde va fi amenajată lângă Canalului Morii.

 

Pe lângă cele din Bună Ziua, Gheorgheni și Zorilor, Primăria a introdus pe lista de investiții pentru anul în curs, în cadrul rectificării bugetare votate de consilierii locali, realizarea unui spațiu verde în zona Canalului Morii, pe tronsonul cu Parcul Rozelor.

Primarul Emil Boc a declarat că municipalitatea a făcut primele demersuri în acest sens.

„S-au făcut pașii necesari pentru a elibera două suprafețe de teren de peste 600 de metri pătrați, fiecare, și de a putea deschide colaborarea cu Apele Române pentru că noi acolo ne-am blocat la cadastrarea Canalului Morii. Deși malurile sunt proprietatea noastră, albia este în proprietatea Apelor Române. Noi vrem să putem utiliza și albia și mai este o suprafață de teren care încă nu este reglementată, cea care ține de USAMV”, a declarat primarul Emil Boc.

Primarul Emil Boc a precizat că pentru Parcul Est din cartierul Gheorgheni și pentru cel din Bună Ziua vor fi organizate concursuri internaționale de soluții. Zona Becaș a fost recomandarea specialiștilor pentru cartierul Bună Ziua. Parcul va fi realizat pe o suprafață de 7,8 hectare, care deservește peste 6.500 de locuitori.

Investiția din Zorilor va fi realizată pe o suprafață de 1,2 hectare, în zona Observator. Valoarea estimată pentru amenajarea acestui parc este de peste 10,4 milioane de lei și cuprinde costurile de achiziție și amenajare.

 

 

X
X
X