Permis pentru viață! Zeci de tineri clujeni cu posibilități materiale reduse sunt ajutați să învețe să conducă o mașină

Zeci de tineri cu posibilități materiale reduse din Cluj sunt sprijiniți să își obțină permisul de conducere. Tinerii sunt încântați, pentru că sunt nevoiți să facă naveta.

Un proiect în acest sens este derulat de organizația neguvernamentală Fundația pentru Comunitate. Mulți dintre tinerii incluși în acest proiect trebuie să facă naveta pentru a ajunge la serviciu sau ca să își caute un loc de muncă. Pentru ei, permisul de conducere reprezintă atât un ajutor, cât și un avantaj.

„Am mașina și m-ajută foarte mult la navetă. Eu locuiesc în Cubleș, comuna Panticeu, lucrez în Ticu de Sus. Luni dimineața mă duc și vineri după-amiaza sau seara mă duc acasă”, spune unul dintre tinerii implicați în proiect.

„Șansa asta o prins foarte bine acuma, pentru că lucrez și mi-ar trebui pentru navetă și pentru căratul sculelor”, a spus un alt tânăr.

40 de elevi se alătură altor aproape 90 care beneficiază de finanțare pentru obținerea permisului de conducere pentru orice categorie, spune directorul Fundației pentru Comunitate, Andras Imre.

„Dacă cineva are un permis de conducere, imediat poate îndeplini și alte sarcini, sau dacă poate manevra un utilaj la construcții, deja e o calitate de angajat deosebită”, a declarat Andras Imre pentru EBS Radio.

Programul „Permis pentru viață” se află la cea de-a patra ediție. Până acum, Fundația pentru Comunitate a susținut 48 de tineri din medii defavorizate să obțină carnetul de conducere iar alți 40 sunt programați pentru susținerea examenului sau sunt în diferite etape ale cursurilor școlii de șoferi.

O nouă campaie a demarat astăzi la Cluj, iar cei care doresc să se înscrie în proiect o pot face până în data de 25 ianuarie 2019. Fundația are fonduri pentru școlarizarea a 40 de tineri.

Alexandra Ogruțan