Peste 1.000 de elevi clujeni susțin a doua sesiune a Bacalaureatului

Peste 1.000 de absolvenți de liceu s-au înscris, în județul Cluj, la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, care începe luni.

Candidații vor susține luni proba la Limba și literatura română

Examenul se va desfășura în cinci centre, dintre care trei vor fi la Cluj-Napoca și câte unul pentru zonele Turda-Câmpa Turzii și Dej-Gherla. Candidații din Huedin vor trebui să vină la Cluj pentru a susține examenul.

„Sunt puțin peste o mie de candidați din județul Cluj din promoția 2017-2018 și din promoțiile anterioare care vor susține examenul de Bacalaureat. Unii dintre ei dau doar anumite probe, așadar numărul celor înscriși la o probă nu va depăși 700. Numărul celor s-au înscris în județ, în sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, este mai mic decât în alte județe, datorită ratei foarte mari de promovabilitate pe care a avut-o Clujul în vară. Am fost pe primul loc în țară”, a declarat, pentru EBS Radio, șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Valentin Cuibus.

Rata de promovabilitate în județul Cluj, în sesiunea din vară, a fost de 81, 14%. Acest procent a clasat Clujul pe primul loc din țară. Anul trecut, numărul celor s-au înscris la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului în județul Cluj a depășit 1700.

Cristina Năstasă

Sursa foto: pixabay.com