Podul Autostrăzii Transilvania de la Gilău va fi recepționat săptămâna viitoare

Inaugurarea podului va avea loc cel mai probabil în 28 septembrie și va permite accesul pe cei 9 kilometri ai autostrăzii, finalizați anul trecut, între Gilău și Nădășelu.

Podul și bretelele rutiere adiacente, în lungime de 700 de metri, sunt gata în proporție de 98%. Asta a constatat Comisia de Pre-Recepție a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care a inspectat luni și marți podul peste Someș.

Șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, Radu Băruță, a explicat care sunt ultimele detalii care vor fi puse la punct: „Ar mai fi 600 de tone de strat de uzură de turnat pe bretea, marcajul orizontal și semnalizarea verticală. Lucrările sunt gata în proporție de 98%”.

După inaugurarea podului șoferii vor putea circula pe 60 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, între Câmpia Turzii și Nădășelu. De aici șoferii vor putea intra pe DN 1 F Cluj-Zalău. Autostrada Transilvania ar fi trebuit finalizată în 2013, conform contractului semnat în 2002 între statul român și compania americană Bechtel. La 16 ani de la acel moment, doar 52 de kilometri sunt utilizabili în prezent.

Citește și: FOTO & VIDEO | Podul peste Someș este aproape gata. Șoferii vor putea circula neîntrerupt pe 60 km de autostradă

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: