Primăria Cluj-Napoca a atras peste 100 de milioane de euro din fonduri europene în 2018

Primăria Cluj-Napoca a semnat contracte de finanțare de peste 100 de milioane de euro, iar alte 25 de proiecte, în valoare de aproximativ 110 milioane de euro, au fost depuse și se află în faza de evaluare.

Atragerea fondurilor europene, cu ajutorul cărora s-au făcut numeroase investiții în Cluj-Napoca, reprezintă una dintre principalele realizări incluse de primarul Emil Boc în raportul său de activitate pe anul trecut. „Proiectele europene vizează modernizarea parcului auto destinat transportului în comun cu mijloace de transport în comun ecologice (24 de tramvaie, 50 de troleibuze, 30 de autobuze electrice); modernizarea şi reabilitarea termică a Spitalului Municipal; reabilitarea Turnului Pompierilor; creşterea capacităţii administrative; modernizarea Pieţei Unirii; reabilitarea zonei străzilor Regele Ferdinand – Tipografiei – scuar CEC – Emile Zola – Sextil Puşcariu; reabilitarea zonei Pieţei Lucian Blaga şi străzile adiacente (Republicii – primul tronson, Napoca, Petru Maior, Emil Isac); reabilitarea B-dului 21 Decembrie 1989; realizarea primei străzi „smart” din România – str. Molnar Piuariu; amenajarea unui parc nou în cartierul Între Lacuri (str. Mureşului/Nirajului); amenajarea Parcului Tineretului (B-dul Muncii); reabilitarea malurilor Someşului şi reabilitarea Parcului Armătura; modernizarea sistemului de iluminat public; modernizarea grădiniţelor „Floare de Iris” şi „Căsuța Poveștilor”; modernizarea, extinderea şi reabilitarea Colegiului Tehnic „Ana Aslan”; creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe ş.a.). Reabilitatea şi extinderea spațiului pietonal în zona urbană, amenajarea de coridoare pietonale şi crearea de spaţii partajate, crearea de noi spaţii verzi, revitalizarea patrimoniului sunt direcţiile esenţiale pe care a acţionează aceste proiecte”, se arată în raportul de activitate al primarului.

Alte realizări incluse de primarul Emil Boc în raportul de activitate pe anul trecut sunt introducerea, în premieră națională, a primelor autobuze electrice și desemnarea Clujului drept Oraș European al Sportului în 2018.

În ultimul an, primarul susține că municipalitatea a creat 814 de noi locuri de parcare în toate cartierele oraşului şi în zona centrală (incluzȃnd parkingul Negoiu – Mehedinţi cu 372 de locuri), dar și că, pentru fluidizarea circulaţiei, 134 de locuri de parcare au fost anulate.

Ne poți asculta și aici: