Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis că Primăria Cluj-Napoca trebuie să reevalueze două dintre ofertele depuse pentru realizarea studiului de fezabilitate al centurii metropolitane.

Potrivit deciziei, Primăria trebuie să reanalizeze în termen de 10 zile oferta câștigătoare, depusă de firma Consitrans, dar și cea clasată pe locul doi, a companiei Acciona, de asemenea contestată.
Câștigătorul licitației pentru studiul de fezabilitate al centurii metropolitane a fost anunțat la finalul lunii iulie. Oferta depusă a fost în valoare de 13,2 milioane de lei. Firma care a contestat licitația, Explan Cluj-Napoca, a reclamat că ofertele clasate pe poziții superioare nu au respectat criteriile de atribuire stabilite de către municipalitate.
Proiect de 150 de milioane de euro
Pentru susținerea financiară a studiului de fezabilitate, dar și a construcției efective, Primăria Cluj-Napoca s-a asociat cu autoritățile locale din Florești, Gilău și Apahida, pe raza cărora va trece șoseaua.
Valoarea totală a proiectului centurii metropolitane ajunge la circa 150 de milioane de euro, bani pe care autoritățile speră să îi atragă din fonduri europene. Studiul de fezabilitate ar urma să fie realizat până la finalul lui 2019, iar lucrările efective de construcție sunt preconizate să înceapă în 2020.
Drumul va avea o lungime de 38 de kilometri și va lega nodul autostrăzii A3 din Gilău de centura Vâlcele-Apahida, prin Grigorescu, Mănăștur, Făget și Someșeni.
Sursa foto: clujeuropean.com