Primăria cumpără 1.400 de calculatoare şi table interactive pentru școlile din Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca investește 5 milioane de lei pentru dotarea cu table interactive și calculatoare a școlilor din oraș, aceasta fiind cea mai mare sumă alocată în acest sens în ultimul deceniu.

Primarul Emil Boc a declarat că de noile calculatoare şi table interactive vor beneficia 45 de şcoli şi 8 grădiniţe din Cluj-Napoca.

„Primăria Cluj-Napoca investeşte 5 milioane de lei pentru achiziţionarea a 1.392 de calculatoare şi table interactive pentru 45 de şcoli şi 8 grădiniţe, fiind cea mai mare alocare din ultimii 10 ani în sistemul de învăţământ preuniversitar din municipiu. Prin această investiţie majoră, Primăria Cluj-Napoca şi-a propus să asigure dotarea tuturor şcolilor cu reţele de calculatoare moderne capabile să facă faţă unui proces educaţional modern şi să răspundă exigenţelor unui oraş <smart> care susţine inovarea şi tehnologiile moderne”, a declarat Emil Boc pentru Mediafax.

Primarul a mai anunțat că autoritățile alocă alți 613.000 de lei pentru achiziţionarea de sisteme de supraveghere la peste 20 de unităţi de învăţământ – şcoli şi grădiniţe – în vederea asigurării unui climat de siguranţă.

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: