Primarul din Alba Iulia, despre Alianța Vestului: Îi susțin necondiționat. Punem umărul când e cazul

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, consideră că Alianța Vestului este „răspunsul politic” către un guvern „care încă vrea să producem energie cu cărbuni și să circulăm pe ulițe in loc de străzi”.

„E o tradiție a vechiului mod de lucru din Transilvania, cu fața spre vecini și Europa. Această sudură a unor orașe importante din România este, dincolo de nevoia de a consolida dezvoltarea comună, răspunsul politic către un guvern care încă vrea să producem energie cu cărbuni și să circulăm pe ulițe in loc de străzi. Îi susțin necondiționat, iar când va fi cazul să punem umărul cu experiența noastră in fonduri europene vom răspunde prezent”, a declarat Mircea Hava pentru Mediafax.

Primarul susține că se află într-un dialog permanent cu Sibiul, oraș care vrea să adere la Alianța Vestului. „Suntem într-un dialog permanent cu Sibiul și alte orașe din centrul țării și nu cred că va trece mult până această alianță va fi pe cât de mare, pe atât de utilă țării și oamenilor. Nimeni nu face asta pentru că ne credem altcumva sau cu scopul unei guerille imaginate de unii pentru a redesena harta. Pur și simplu pentru că toți ne dorim mai mult pentru România și vrem să fim o voce care contează în Europa”, transmite Mircea Hava.

Aderarea Sibiului la Alianţa Vestului, lansată de primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea, ar fi oportună dacă Alianţa acceptă extinderea ariei obiectivelor şi pentru regiunea centru, declara marți primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea au lansat, sâmbătă, la Timişoara, Alianţa Vestului (AVE), parteneriat prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.

Sursa foto: Facebook/Mircea Hava

Ne poți asculta și aici: