Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Proiect CERT Transilvania: Dispensar mobil pentru 20.000 de locuitori din cătunele din Munții Apuseni

Asociația CERT Transilvania vrea să ajute aproximativ 20.000 de oameni din cătunele din Munții Apuseni să beneficieze de servicii medicale, cu ajutorul unui dispensar mobil.

CERT Transilvania, organizație alcătuită din oameni pasionați de off-road, dar care desfășoară și acțiuni caritabile, a început o campanie pentru dotarea unei ambulanțe, achiziționată deja cu ajutorul donațiilor.

Autovehiculul va transporta oamenii din comunități izolate la clinici de specialitate, dar va putea funcționa și ca un dispensar mobil.

„Acolo sus sunt pacienți care nu pot fi deplasabili și atunci, în cazul în care sunt cazuri care impun tratamentul în oraș, va trebui să îi transportăm în condiții de siguranță și o să folosim ambulanța. Iar la fața locului, în cazurile când va trebui să ducem medici acolo, ambulanța va avea rol și de cabinet de consultații pentru că e una mai mare. Zonele sunt izolate și acolo unde ajungem noi, și noi ajungem foarte greu sau pe jos”, a declarat președintele organizației, Cristian Fărcaș.

Pentru dotarea ambulanței sunt necesari aproximativ 30.000 de lei. Primele sume au fost strânse cu ocazia unui concert organizat la sfârșitul săptămânii trecute la Cluj.

Citește și: Interviurile EBS | Cristian Fărcaș, președintele CERT Transilvania: „Sunt și oameni care refuză ajutorul. Sunt cu demnitatea la locul ei”

Sursa foto: Facebook/CERT Transilvania

Ovidiu Cornea

X
X
X