PSD nu renunță la intenția de suspendare a președintelui Klaus Iohannis

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că intenția de suspendare a președintelui Klaus Iohannis stă în picioare, dar că va trebui să se consulte și cu șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, principalul partener de guvernare.

Președintele PSD a mai anunțat aseară, la Antena 3, că în cadrul Comitetului Executiv Național al partidului, care va avea loc la sfârșitul lunii, își va reafirma susținerea pentru premierul Viorica Dăncilă. „Eu în continuare, fără nicio ezitare, o susțin pe Viorica Dăncilă, din toate punctele de vedere, pentru că este un premier bun. Și ea a devenit o țintă. Vreau să îi anunț pe toți și pe toți susținătorii noștri că nu vom sta cu mâinile în sân”, a spus Liviu Dragnea.

Dragnea, despre companiile străine: Finanțează acțiunile #rezist

Președintele PSD a atacat și unele companii străine, despre care spune că se află în spatele mișcării #rezist. „Finanțează #rezist, îi indeamnă pe propriii angajați să meargă la proteste”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul social-democrat susține că este atacat din cauza măsurilor luate și din a faptului că nu este de acord cu metodele folosite de companiile străine prin care nu plătesc toate taxele.

„Există un grup de companii mari care au vrut și au și procedat în sensul acesta, să aibă câștiguri mari, dar să nu verse la bugetul de stat toate taxele și impozite. Este vorba de unele multinaționale, este vorba de unele bănci, în sensul că, doar un exemplu, sunt o mulțime de proceduri pe care le folosesc. E discutabil aici. Să zicem că fabric ceva aici în România și eu import de la firma mamă un produs cu valoare neverosimil mai mare și sigur că profitul de aici mi se diminuează, iar profitul la compania mamă crește. Consultanțe, firme de recuperare a datoriilor extrem de mici a unor comapnii care după aia se valorifică la sume mai mari. Eu în continuare spun că eu cred că nu sunt legale și cred că instituțiile statului au început să investigheze și să taxeze astfel de practici”, a mai spus liderul PSD.

Tentativă de asasinat

Liviu Dragnea a spus că a existat o tentativă de asasinat la adresa sa. „Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. Nu vreau să povestesc, pentru că nu este cazul. Au venit patru străini în România, cazați la Athenee Palace, mă rog am scăpat. Dar asta nu înseamnă că o să îmi iau pază”, a spus social-democratul la Antena 3.

Președintele PSD susține că știe cine a fost în spatele acțiunii, dar nu a făcut public numele.

Surse din cadrul Serviciul de Pază și Protecție (SPP) au declarat pentru Mediafax că nu a existat nicio sesizare referitoare la o posibilă tentativă de asasinat a lui Liviu Dragnea.

Președintele PSD nu a mai beneficiat, în ultimii ani, de paza și protecția ofițerilor SPP.

Sursa foto: Facebook/Liviu Dragnea

Ne poți asculta și aici: