Record la Toamna Muzicală Clujeană. Peste 800 de bilete au fost vândute pentru concertul de deschidere

Peste 800 de tichete au fost cumpărate de clujeni pentru concertul de deschidere a festivalului Toamna Muzicală Clujeană, număr dublu față de cel de anul trecut.

Dacă festivalul a adus anul trecut Filarmonicii din Cluj încasări cu 30% mai mari față de anii anteriori, ediția din acest an se anunță spectaculoasă. „Pentru concertul de deschidere s-a vândut un număr dublu de bilete față de concertul inaugural de anul trecut”, a declarat responsabilul de comunicare al Filarmonicii, Geanina Simion.

Prețurile biletelor sunt cuprinse între 30 de lei, la recitaluri, și 80 de lei, la Walkiria, concertul de închidere. Pentru spectacolul inaugural, programat mâine, tarifele au fost de 50 de lei, preț întreg, și 30 de lei, cu reducere.

Toamna Muzicală Clujeană a ajuns în acest an la a 52-a ediție. În tot acest timp, publicul clujean s-a familiarizat cu specificul concertelor. „Este un public care cunoaște foarte bine ce se întâmplă acolo. La concertele de pian s-au vândut locurile din stânga prima oară, pentru că publicul cunoscător își dorește să vadă pianistul cum cântă, să îi vadă mâinile pe claviatură. La Walkiria, de exemplu, s-au vândut în primă fază locurile de la balcon și din lojă, pentru că, într-adevăr, dirijorul Gabriel Bebebșelea pune în scenă o producție fabuloasă, care se pare că merită cel mai mult să fie văzută de sus. Lucru care s-a aflat, și publicul a început să cumpere mai întâi locurile de acolo. Încă nu am lansat nici măcar evenimentul pentru Walkiria, nu a apărut nici afișul și s-au vândut aproape 100 de bilete fără niciun fel de promovare a evenimentului”, mai spune Geanina Simion.

Toamna Muzicală Clujeană se deschide mâine, de la ora 19.00, cu un concert care va include lucrări de Alfred Alessandrescu, Frederic Chopin și Johannes Brahms. Invitați sunt dirijorul Thomas Sanderling și pianistul Rémi Geniet. Reprezentația va avea loc în Auditorium Maximum de la Universitatea Babeș-Bolyai.

Citește și: Ediție specială de Centenar: Lucrări ale compozitorilor români, prezentate în fiecare seară la Toamna Muzicală Clujeană

Sursa foto: Facebook/Toamna Muzicală Clujeană, Foto: Robert Puţeanu

Ne poți asculta și aici: