România participă cu două lungmetraje la Festivalul Internațional de Film de la Toronto

Filmul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, de Radu Jude, va fi prezentat în categoria Contemporary World Cinema, iar „Touch Me Not”, de Adina Pintilie, a fost inclus în secțiunea Discovery.

Filmul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” va fi prezentat în categoria Contemporary World Cinema

Lungmetrajul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” a fost recompensat cu Globul de Cristal la Festivalul de la Karlovy Vary 2018 și a fost propunerea României pentru o nominalizare la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2019. „Touch Me Not” a câștigat Ursul de Aur și premiul pentru debut la Festivalul de la Berlin 2018.

De asemenea, potrivit Mediafax, scurtmetrajul „The Call”, de Anca Damian, și alte trei coproducții ale României vor fi prezentate în festivalul care a început astăzi și durează până în 16 septembrie. Este vorba de corpoducțiile „Donbass”, de Sergei Loznitsa, „Saf”, de Ali Vatansever și „The Sisters Brothers”, de Jacques Audiard.

Peste 300 de lungmetraje și scurtmetraje din 74 de țări vor fi prezentate la cel mai mare festival de film din America de Nord, care a început astăzi și se va termina în 16 septembrie.

Printre numele mari care vor participa la acest festival se numără Alec Baldwin, Steve Carell, Penelope Cruz, Drake, Matthew McConaughey, Robert Redford, Chris Pine și Hilary Swank.

Sursa foto: tiff.net

 

X
X
X