Românii din diaspora au scandat la Cluj: “Să vă fie frică, Ardealul se ridică”

Mai mulţi români din diaspora care se îndreaptă spre Bucureşti pentru mitingul din 10 august au organizat un protest și în centrul Clujului. Ei au intrat aseară în România și vor pleca spre capitală prin Târgu-Mureș și Brașov.

Românii din diaspora au protestat în centrul Clujului

Peste 50 de români care trăiesc în Marea Britanie, Italia sau Belgia s-au oprit în drumul lor spre București în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, unde au fost întâmpinați de protestatari clujeni cu mesaje precum “Hoții” și “Corupția ucide”.

Cu steaguri tricolore și bannere, românii veniți din străinătate și-au strigat nemulțumirile la adresa guvernului: „Demisia”, „Sistemul mafiot conduce peste tot”, „Să vă fie frică, Ardealul se ridică”, „Ale, ale, eşti o ruşine PSD” sau „Sunteţi un partid de hoţi, de corupţi şi mafioţi”.

„Suntem pe drum de două zile, încercăm să aducem cât mai mulţi oameni la Bucureşti, la mitingul diasporei din Piaţa Universităţii. Cine vrea o schimbare să vină la Bucureşti alături de noi. Am fost în jur de 300 de maşini împărţite în 18 coloane care au intrat în ţară. La miting nu vrem partide politice lângă noi, este un protest apolitic, al oamenilor simpli”, a spus Mario Mocan, unul dintre românii sosiți din Londra.

Mâine, românii din Diapora vor participa la un amplu protest în București, în sprijinul Justiției. Peste 45.000 de oameni sunt așteptați la manifestație.

Cristina Năstasă

Sursa foto: Facebook/Levy Von Holzhausen/Info Trafic jud. Cluj

X
X
X