Șeful ISU Cluj: Ne-am propus să nu mai ieșim la intervenții de genul „pisica este în copac”

Șeful ISU Cluj, Ion Moldovan, susține că a dat ordin colegilor lui să nu mai intervină în cazurile de genul „dom’le pisica este-n copac”.

„Noi ne-am propus ca să nu mai ieșim la intervenții de genul <dom’le pisica este-n copac>. Sună diferite persoane, mai ales cele de vârsta a treia, care sună încontinuu. Atunci, am și refuzat, dar am și dat ordin de a nu mai da curs solicitării acestor intervenții. Și de ce vă spun? Sunt cazuri în care mergem acolo, și când ajungem acolo este tardiv, că mâța se coboară jos, vă spun sincer. Sau cățel nu-știu pe unde, nu. Am încercat și în mare măsură am reușit să mergem doar la intervențiile în care sunt prinse animale în diferite medii din care nu pot să scape. Și astea, încercăm să le facem”, a declarat șeful ISU Cluj în cadrul unei conferințe de presă.

El a spus că există și situații în care clujenii cer cu insistență intervenția pompierilor. „Dacă nu mă înșel, în anul 2014 a fost o doamnă care a sunat de 50 de ori că avea mâța în copacul din fața casei și nu i se coboară ca să vină la mâncare. Și atunci am preferat – da, este hilar – am preferat să trimitem echipajul acolo să scăpăm o dată, să descongestionăm linia pe care suna doamna respectivă. În aceeași zi, suna încontinuu <vreau, vreau, vreau, vreau>, cu toate că colegii mei au vorbit frumos cu ea, i-au spus <doamnă, da’ se coboară mâța din copac, mai repede sau mai târziu>. Dar ea <nu, nu, nu> și a ținut linia ocupată. Noi suntem obligați să răspundem la fiecare apel la 112”, a mai spus Ion Moldovan.

Pe parcursul anului care a trecut pompieri militari clujeni au desfășurat 65 de misiuni pentru salvarea animalelor.

„Sunt și pisici în copac care chiar nu pot coborî și căței în canal care nu pot ieși, avem nevoie de ajutorul unor profesioniști. O pisică, dacă e ajunsă din diverse motive, alergată de câini sau sărită de pe ceva casă, într-un copac, chiar nu poate coborî. Poate să fie la foarte mulți metri sus, poate să fie înspăimântată, poate să fie rănită, e o instituție care ar trebui să răspundă la urgențele din comunitate și avem în comunitate și animale”, a declarat, pentru EBS Radio, Luiza Tofan, reprezentantă a Asociației NUCA.

Ascultă aici declarațiile șefului ISU Cluj:

 

Sursa foto: ISU Cluj

Alexandra Ogruțan

Ne poți asculta si aici: