Startup Europe Summit Cluj | 9 miliarde de euro vor fi alocați pentru Europa digitală

Comisia Europeană va aloca 9 miliarde de euro în exercițiul financiar viitor, 2021-2027. Banii vor fi pentru investiții în digitalizare, IT și tehnologii de ultimă generație.

Anunțul a fost făcut astăzi, la Cluj, de comisarul European pentru Societate Digitală, Maryia Gabriel, prezentă la Startup Europe Summit.

„Mesajul nostru este foarte clar: există cinci domenii în care niciun stat membru nu poate să depășească singur provocările: inteligență artificială, huburi de inovare digitală, securitate cibernetică, dezvoltarea sectorului IT și competențe digitale. Avem nevoie de experții noștri, de talentele noastre aici, în Europa. Vor fi 9 miliarde de euro pentru a promova acțiunile noastre împreună cu comunitățile locale și Bruxelles-ul în cele cinci domenii”, a declarat, la Cluj, comisarul European pentru Societate Digitală, Maryia Gabriel.

Din acest program, Clujul, dar și România, nu au decât de câștigat, a spus și primarul Emil Boc.

„Vom putea accesa direct bani de la Bruxelles pentru ceea ce însemană abilități digitale și Marya Gabriel a spus de mai multe ori că 90% din slujbele viitorului vor presupune abilități digitale, iar 44% dintre europeni, azi, nu au abilități digitale. Iar pentru Cluj, inteligența artificială este chiar un domeniu în care vrem să ne dezvoltăm. Ca o mănușă ni se potrivește acest proiect, care beneficiază de o finanțare de trei ori mai mare ca până acum”, a declarat Emil Boc.

Startup Europe Summit este cel mai amplu eveniment dedicat startup-urilor, organizat anual de către Comisia Europeană. Evenimentul, care are loc astăzi și mâine la Cluj, reunește co-fondatori ai unor companii de renume mondial, reprezentanți ai Comisiei Europene, dar și tineri interesați să pună pe picioare o afacere în domeniul tehnologiei.

Ovidiu Cornea

X
X
X