Statele Unite au cerut o întâlnire a Consiliului de Securitate al ONU pe tema crizei din Venezuela

Statele Unite au cerut o întâlnire a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite pe tema crizei din Venezuela, după ce președintele american Donald Trump a informat miercuri că îl recunoaște pe liderul opoziției, Juan Guaido, ca președinte interimar.


Potrivit site-ului postului France 24, citat de Mediafax, misiunea SUA la Națiunile Unite a informat că a cerut o întâlnire a Consiuliului, la care secretarul de Stat american, Mike Pompeo, este așteptat să participe.

Pompeo l-a avertizat pe președintele venezuelean Nicolas Maduro să nu folosească forța împotriva protestarilor.

Moscova îndeamnă toate țările să renunțe la intenția de a interveni militar în Venezuela, a declarat joi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. „Există semne din partea unor capitale că intervenția militară nu este exclusă. Face apel la abandonarea unor astfel de idei”, a declarat Lavrov.

Juan Guaido s-a autoproclamat miercuri președinte interimar al Venezuelei, fiind susținut de SUA și mai multe state din America Latină, inclusiv Brazilia, Argentina și Columbia.

Rusia și China în schimb, au informat că susțin în continuare Guvernul lui Maduro. Mexic, Cuba și Bolivia îl susțin de asemenea pe Maduro.

Mii de persoane au protestat în ultima săptămână față de Guvernul condus de președintele Nicolas Maduro.

Sursa foto: Facebook/United Nations

Ne poți asculta și aici: