Subprefectul Clujului, schimbat din funcție: „Nu am fost informat oficial. Probabil voi cere Guvernului să revoce hotărârea”

Subprefectul Clujului, Zoltán Györke, a fost schimbat din funcție de către Guvernul României, potrivit unui anunț al Executivului.

Anunțul a fost postat pe site-ul oficial al Guvernului, în lista hotărârilor aprobate sau de care Executivul a luat act în ședința de vineri 8 februarie. „Hotărâre privind aplicarea mobilității pentru domnul Györke Zoltán din funcția publică de subprefect al județului Cluj în funcția publică de inspector guvernamental”, se menționează în text.

Zoltán Györke a declarat pentru EBS Radio că nu a primit încă o informare oficială: „Nu am fost informat oficial, am văzut comunicatul de presă al Guvernului de vineri seară. După ce în cursul zilei de azi sa va publica în Monitorul Oficial vă voi comunica ce voi face oficial. Probabil că voi cere întâi Guvernului să revoce hotarârea, în caz contrar voi acționa Guvernul în instanță”.

Pe de altă parte, fostul subprefect a postat pe contul său de Facebook că și-a schimbat locul de muncă.

Doctor în istorie, Zoltán Györke a ocupat începând cu 2002 mai multe funcții în administrația publică județeană sau centrală. El a mai fost subprefect al Clujului în perioada 2008-2009, iar inspector guvernamental în intervalul 2009-2013, respectiv în 2015, în timpul premierilor Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu și Victor Ponta.

Sursa foto: Facebook/Prefectura Cluj

Ne poți asculta și aici: