Tom Cruise va fi înlocuit în rolul Jack Reacher pentru că este prea scund

Actorul Tom Cruise va fi înlocuit în rolul Jack Reacher, pe care l-a interpretat deja în două lungmetraje, pentru că este scund, a anunțat Lee Child, autorul romanelor care au stat la baza producțiilor cinematografice.

Potrivit bbc.com, citat de Mediafax, Lee Child spune că este de acord cu fanii cărților din seria „Jack Reacher”, care sunt de părere că Tom Cruise este prea scund pentru a interpreta acest rol. Child a spus că a lucrat foarte bine cu Cruise, dar și-a dat seama că fizicul acestuia nu se potrivește cu cel al personajului din cărțile sale. „În ciuda talentului său, Cruise nu are fizicul potrivit”, a declarat Child pentru BBC Radio Manchester. „Înălțimea lui Reacher este foarte, foarte importantă și un element semnificativ din ceea ce este. (…) Ideea este că, atunci când Reacher intră într-o cameră, ești un pic nervos”, a explicat scriitorul.

În cărțile lui Child, Reacher este descris ca având o înălțime de 1,95 de metri, în timp ce Cruise are 1,70 de metri.

Tom Cruise a interpretat acest personaj în două filme, „Jack Reacher: Un glonţ la ţintă/ Jack Reacher”, lansat în 2012, și „Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată!/ Jack Reacher: Never Go Back”, apărut în 2016.

„Killing Floor” („Capcana Margrave”), prima carte a lui Lee Child din seria „Jack Reacher”, care cuprinde peste 20 de titluri, s-a bucurat de un succes uriaş încă de la apariţie. Personajul lui Lee Child este un fost ofiţer din poliţia militară a Armatei Statelor Unite ale Americii care cutreieră ţara având slujbe dintre cele mai ciudate şi investigând cazuri dubioase şi complicate.

Lungmetrajul „Jack Reacher”, regizat de Christopher McQuarrie, a avut încasări de 218 milioane de dolari la nivel mondial, iar continuarea, realizată de Edward Zwick, deși nu a stârnit entuziasmul criticilor, a vândut bilete de 162 de milioane de dolari.

Sursa foto: Facebook/Official Tom Cruise

Ne poți asculta și aici: