Tracy Chapman a dat-o în judecată pe Nicky Minaj. Artista rap este acuzată că a folosit fără acord fragmente din hitul „Baby Can I Hold You”

Cântăreața Tracy Chapman a dat-o în judecată pe Nicky Minaj pentru încălcarea drepturilor de autor. Artista rap este acuzată că a folosit mai multe fragmente din hitul „Baby Can I Hold You”, din 1988, fără aprobarea lui Chapman.

Potrivit Mediafax, care citează theguardian.com, este vorba de piesa „Sorry”, pe care Minaj o cântă împreună cu rapperul Nas și pe care artista dorea să o includă pe albumul „Queen”, lansat recent. Deși nu a fost inclusă pe album, piesa a fost lansată la un post de radio și este încă disponibilă online.

Tracy Chapman a cerut despăgubiri a căror valoare nu a fost făcută publică și blocarea difuzării piesei.

Minaj a susținut inițial că „habar nu avea” că piesa include fragmente din acel hit și că, imediat ce a aflat, a încercat să obțină aprobarea lui Chapman, fără succes.

În vârstă de 54 de ani, Tracy Chapman este celebră pentru hituri precum „Fast Car”, „Give Me One Reason”, „Talkin’ ‘bout a Revolution”, „Baby Can I Hold You”. Câștigătoare a patru premii Grammy, Chapman și-a lansat cel mai recent album, „Our Bright Future”, în 2008.

Cântăreaţa hip-hop Nicki Minaj, celebră pentru stilul vestimentar foarte colorat şi perucile la fel de colorate pe care le utilizează frecvent, a avut mai multe piese clasate pe primele locuri în topurile de specialitate din Statele Unite. Minaj a fost prima femeie inclusă în lista MTV’s Annual Hottest MC, iar, în 2012, a fost numită de New York Times „cea mai influentă artistă rap din toate timpurile”.

Sursa foto: Facebook/Tracy Chapman online

Ne poți asculta și aici: