VIDEO | 200 de clujeni au protestat față de OUG privind repunerea în termen anunțată de Tudorel Toader

Aproape 200 de persoane au protestat aseară, la Cluj-Napoca, față de intenția ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a emite o ordonanță de urgență care ar permite repunerea în termen a celor condamnați de complete de 5 judecători nelegal constituite.

Participanții s-au adunat pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca având pancarte cu mesaje precum „Fără amnistie, fără grațiere”, „91% dintre români, 87% dintre alegătorii PSD-ALDE-UDMR spun Nu amnistiei și grațierii. Uniți, salvăm toată România”, dar și un steag tricolor de mari dimensiuni.

Ei au scandat „PSD, ciuma roșie”, „Nu cedăm, nu capitulăm”, „Uniți, salvăm toată România”, „Rușine să vă fie”, „Afară cu PSD din țară”, „Hoții, hoții”, „Anticipate”.

„Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat public că are pregătită OUG ce permite politicienilor corupți să scape de sentințele date de completele de judecată nelegal constituite. Ordonanțele le oprim în stradă, iar Revoluția o facem la vot”, a spus un protestatar, citat de Mediafax.

Manifestanții au pornit și într-un marș spre Prefectura Cluj. Protestul nu a fost autorizat, el fiind anunțat prin rețelele de socializare.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că a pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite.

https://www.facebook.com/umbrelaanticoruptiecluj/videos/558228791326756/

Ne poți asculta și aici: