VIDEO | Ultimul sezon al serialului „Game of Thrones” are premiera pe 14 aprilie

Al optulea și ultim sezon al serialului TV „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” va avea premiera pe micile ecrane pe 14 aprilie, a anunțat producătorul seriei de succes, postul HBO, potrivit variety.com.

Anunțul a fost făcut la finalul unui clip de promovare pentru serial, intitulat „Crypts of Winterfell”, difuzat duminică, informează Mediafax. Clipul a fost regizat de laureatul premiului Emmy David Nutter.

Game of Thrones | Season 8 | Official Tease: Crypts of Winterfell (HBO)

April 14. The beginning of the end.

Publicată de HBO pe Duminică, 13 ianuarie 2019

Ultimele șase episoade ale serialului „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” vor fi difuzate la mai mult de un an și jumătate de la încheierea sezonului al șaptelea.

Serialul este cel mai mare succes al postului HBO, cu aproximativ 30 de milioane de telespectatori în SUA și o armată de fani la nivel mondial.

Sezonul final va dezvălui familia de războinici care va câștiga controlul asupra Tronului de Fier din cele șapte Regate din Westeros.

Cel de-al șaptelea sezon al producției s-a încheiat în august 2017, înregistrând în SUA, în medie, 30 de milioane de spectatori pe episod, pe platforme media variate.

În 2017, „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” a fost cel mai piratat serial, pentru al șaselea an consecutiv. În luna septembrie 2017, cel de-al șaptelea sezon al serialului fusese piratat de un miliard de ori, potrivit datelor furnizate de Muso, o companie care colectează și analizează date privind pirateria online.

Încă de la lansare, „Urzeala tronurilor” a devenit un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO. A primit foarte multe premii de la lansare, inclusiv 38 de Primetime Emmy, cinci trofee din partea Sindicatului actorilor americani și un Peabody Award.

Inspirat din seria de romane „Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire”, de George R.R. Martin, serialul are o acţiune amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din „Urzeala tronurilor”.

Sursa foto și video: Facebook/HBO

Ne poți asculta și aici: