Zeci de clujeni au donat sânge în prima zi a campaniei studenților UBB

Aglomerație la Centrul de Transfuzii Sanguine din Cluj-Napoca. Zeci de persoane au fost prezente încă de la primele ore ale dimineții pentru a dona sânge, în cadrul unei campanii organizate de Universitatea Babeș-Bolyai.

Nevoia de sânge a spitalelor este mare în permanență, de aceea studenții clujeni încearcă să atragă cât mai multă lume să facă acest gest care poate salva vieți.

„În timpul campaniilor studențesti avem mult mai mulți donatori, ceea ce ne ajută pe noi ca centru să asigurăm necesarul de sânge din spitale. Nu pot spune că este o criză de sânge, pentru că întotdeauna sunt lipsuri pe grupele deficitare cu RH negativ”, a declarat pentru EBS Radio dr. Adriana Sime, directorul Centrului de Transfuzi Sanguine Cluj.

Organizatorii îi așteaptă în continuare pe donatori. Pentru a dona, aceștia trebuie să aibă o greutate de peste 50 de kilograme și să nu sufere de boli cronice, precizează Ruxandra Ursache, reprezentant al Universității Babeș-Bolyai.

„În primele 5 campanii am avut în jur de 1.370 de donatori. Noi ne dorim ca de această dată să avem cel mai mare număr de donatori de până acum, peste 500, la final de campanie”, a spus Ruxandra Ursache.

„Orice om ar trebui sa faca chestia asta. E o datorie cetățeanească, până la urmă, să îți ajuți semenii. Nu se știe niciodată, poate și noi o să avem nevoie și atuni mi se pare super ok să te gândești la alții și să încerci să-i ajuți”, a declarat pentru EBS Radio unul dintre donatori.

Campania UBB se desfășoară până vineri, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină de pe strada Nicolae Bălcescu, numărul 18, între orele 7.30 și 13.00.

Sursa foto: pixabay.com