Zeci de profesori clujeni renunță la posturi. Toți sunt de la școli din mediul rural

Cu câteva zile înaintea începerii noului an școlar, nu problema manualelor pare să fie cea mai gravă. În județul Cluj, zeci de dascăli repartizați la țară renunță la posturi.

Zeci de profesori renunță la posturi, cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar.

Deși mai sunt doar câteva zile până la începerea unui nou an școlar, multe cadre didactice aleg să renunțe la post. Principalele motive pentru care nu vor să meargă la catedră sunt naveta obositoare sau faptul că lucrează la țară și nu la oraș, așa cum și-ar dori ei, spune șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Valentin Cuibus.

„Profesorii au primit post, se duc, dar nu le convine la Măguri, la Beliș sau în alte localități de munte și își dau demisia. Până luni se va întâmpla asta în fiecare zi”, a declarat Valentin Cuibus pentru EBS Radio.

Acesta spune că s-au înregistrat deja în jur de 25 de cazuri în care cadrele didactice au luat postul, s-au dus, dar și-au dat demisia a doua zi.

„Pe noi ne interesează să ocupăm postul imediat pentru ca în momentul în care copilul vine la școală să fie învățătorul sau profesorul acolo”, a mai spus Valentin Cuibus.

Una dintre soluții, ca în fiecare an, este folosirea cadrelor didactice pensionate sau dascăli cu continuitate, care au predat și anii trecuți în acele școli.

Cristina Năstasă

Sursa foto: pixabay.com