Acţiuni de informare: Poliţiştii clujeni vin în sprijinul elevilor şi în vacanţa de vară

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară sunt aproape de elevi și pe timpul vacanței.

Astfel, cu ocazia derulării activităților din cadrul Școlii de vară „Copilărie binecuvântată” desfășurate la Parohia ortodoxă Buna Vestire din cartierul Iris, municipiul Cluj Napoca, polițiștii au desfășurat activități în cadrul unui atelier unde au participat preșcolari și elevi.

Foto: IPJ Cluj

Temele abordate de polițiști au vizat siguranța rutieră, cultivarea empatiei între elevi și adoptarea unui comportament constructiv, lipsit de violență fizică sau verbală.

Curiozitățile celor mici au fost multiple, aceștia au dorit să afle cum se depistează autorii unor infracțiuni, cum pot deveni polițiști, dar și vârstă la care vor putea obține permisul de conducere.

Activitățile vor fi continuate în cursul acestei săptămâni de către polițiștii Biroului Siguranță Școlară, alături de cei ai Biroului de Analiza și Prevenire a Criminalității.

Pe toată durata vacanței de vară, la nivelul județului Cluj se derulează Campania pentru prevenirea cyberbullying-ului, de conștientizare a riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor acestor manifestări. Astfel, polițiștii desfășoară activități săptămânale în taberele de copii organizate în județul Cluj.

Ne poți asculta și aici: