La saloanele de înfrumusețare aveţi dreptul la gratuitate pentru serviciul prestat fără bon fiscal 

Agenția Națională de Administrare Fiscală derulează, la nivel național, un program de conformare referitor la veniturile realizate de persoanele fizice care prestează activități de înfrumusețare/întreținere corporală.

 

Sursa foto: www.pixabay.com

O informare adecvată va conduce la creșterea nivelului de conștientizare a obligațiilor fiscale ce derivă din obținerea unor astfel de venituri și va reduce riscul penalizărilor/amenzilor în cazul unor controale sau inspecții fiscale, transmit inspectorii fiscali.

De aceea, programul de conformare a fost reluat, iar grupurile țintă sunt, pe de-o parte, persoane fizice care obțin venituri din acest gen de activități (PFA, ÎI, ÎF, persoane care au absolvit cursurile unor școli de profil, alte persoane fizice identificate din surse deschise) și, pe de altă parte, angajatori care activează în domeniu, furnizori de formare profesională etc.

 

 

Pe lângă materialele informative privind impozitarea veniturilor realizate de persoanele fizice din prestarea de servicii în industria de înfrumusețare, ANAF va organiza  şi seminarii web cu tema ”Completarea și depunerea Declarației Unice (Formular 212)”.

Informaţii din domeniul fiscal pot fi oţinute de către contribuabilii şi prin contactarea Call-Center-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală – 031.403.91.60.

 

(Ilona Farkas)

Ne poți asculta și aici: