Știrile zilei de 27 februarie la EBS: Licitațiile pentru Centura Metropolitană Cluj Napoca | Clujul a atras în 15 ani fonduri europene în valoare de peste 420 de milioane de euro

Știrile zilei de 27 februarie la EBS: Licitațiile pentru Centura Metropolitană Cluj Napoca, pentru loturile 2 și 3, mai exact au fost publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, Parcul Feroviarilor va fi gata anul acesta și Clujul a atras în 15 ani fonduri europene în valoare de peste 420 de milioane de euro pentru proiecte în valoare de 4.5 mld. euro în pregătire și implementare.

Licitațiile pentru Centura Metropolitană Cluj Napoca, pentru loturile 2 și 3, mai exact au fost publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Valoarea celor două contracte pentru aprox. 24 de kilometri de drum expres plus drumuri de legătură este de aproape 700 de milioane euro, fiind existent o finanțare europeană. Centura Metropolitană Cluj-Napoca va fi realizată în 2 etape și va avea în total 42 de kilometri.

Parcul Feroviarilor va fi gata anul acesta. Prin acest proiect clujenii vor beneficia de un nou spațiu verde de calitate. Amenajarea presupune un nivel ridicat de biodiversitate, astfel încât vegetația existentă a fost păstrată, iar zona verde va fi suplimentată prin plantarea a peste 500 noi arbori cu balot și a peste 30.000 de exemplare de vegetație de talie mica. De asemenea, va fi reabilitată strada Parcul Feroviarilor și vor fi realizate două pasarele pietonale peste râul Someș.

Clujul a atras în 15 ani fonduri europene în valoare de peste 420 de milioane de euro pentru proiecte în valoare de 4.5 mld. euro în pregătire și implementare. De asemenea, pentru exercițiul financiar actual, numai prin PNRR au fost depuse până acum proiecte de peste 126 milioane euro. Între proiectele în derulare se numără centura metropolitană, trenul metropolitan, proiectul pentru metrou sau Parcul Est.

Precipitațiile abundente din ultimele zile sub formă de zăpadă și lapoviță au doborât zeci de copaci pe mai multe drumuri din județul Cluj. Echipele de inetervenție sunt în teren și acționează pentru remedierea fiecărei probleme. De asemenea, vremea rea a lăsat fără curent mai multe localități. Au fost semnalate întreruperi ale alimentării cu energie electrică, după ce 18 linii de medie tensiune sunt afectate integral sau parțial. Iar în comuna Aghireșu un saivan s-a prăbușit peste 300 de animale.

 

Ne poți asculta și aici: