ALEGERI UBB | Profesorul Ioan Chirilă, candidat la funcția de rector: „Trebuie să fim mult mai prezenți și mai comunicativi cu societatea în care trăim”

Profesorul Ioan Chirilă, candidat la funcția de rector al Universității „Babeș-Bolyai”, a împărtășit la EBS Radio cum vede el viitorul universității Babeș-Bolyai și a vorbit despre miza alegerilor din 3 martie.

Preotul profesor Ioan Chirilă, are 58 de ani și a studiat la Institutul de Teologie din Sibiu. Este fostul decan al Facultății de Teologie și fost președinte al Senatului UBB, pe care l-a condus în ultimii patru ani.

Ioan Chirilă este totodată autorul a numeroase volume și articole din domeniul său de activitate. În plus, este director și fondator al Centrului de Studii Clasice și Orientale „Orientalia” și fondator al Centrului de Bioetică.

El a vorbit despre primul lucru pe care l-ar face ca rector, dar și despre noi proiecte.

„Ar fi cazul să începem și noi să facem proiecte pe încălzirea globală, să facem proiecte pe energia verde, să facem proiecte pe societate sustenabilă, au început deja, unul a fost făcut în universitatea noastră. Toate acestea sunt teme care presupun o interdisciplinaritate efectivă și care necesită, din partea unui mediu universitar, să ajungă la o unitate acțională”, a spus profesorul Ioan Chirilă.

Profesorul a mai spus că nu va merge pe tehnica deconstrucției, ci dorește să aducă un spirit nou, un nou tip de relație interpersonală în Universitatea „Babeș-Bolyai”.

„Nu vreau eu să schimb nici structura universității, nici numărul de facultăți, nici numărul de specializări, ci vreau doar să vin, prin ceea ce propun, într-o zonă în care să pot să aliniez tipul comunicațional didactic din universitate cu cel care este în practica internațională acum”, a mai spus profesorul Ioan Chirilă.

Urmăriți interviul cu profesorul Ioan Chirilă realizat de Ovidiu Cornea și Adrian Ardelean.

 

Citește și:

ALEGERI UBB | Sociolog: Un campus interuniversitar de cercetare ar pune Clujul pe harta dezbaterilor globale

ALEGERI UBB | Daniel David, candidat la funcția de rector: „UBB e un oraș într-un oraș. Când se mișcă universitatea, se mișcă Clujul”

ALEGERI UBB | Care este rolul rectorului, în opinia celor doi candidați la șefia universității Babeș-Bolyai

ALEGERI UBB | Peste 1.500 de profesori, dar și reprezentanți ai studenților vor alege noul rector

ALEGERI UBB | Ioan Aurel Pop: „La noi nu se poate imagina un rector care să fie doar manager. El trebuie să fie un excelent specialist”

 

Ne poți asculta și aici: