Consiliul Județean Cluj a mărit bugetul alocat pentru restaurarea Castelului Banffy din Răscruci

Ca să atragă firmele la licitația pentru restaurarea Castelului Banffy din Răscruci, Consiliul Județean Cluj a alocat încă 10 milioane de lei pentru lucrări, după ce la primele două licitații nu s-a prezentat nicio firmă.

Astfel, valoarea totală a investiției a crescut de la aproximativ 20 de milioane de lei la 30 de milioane de lei, din care aproximativ 22 de milioane reprezintă valoarea contractului de execuție a lucrărilor de reabilitare a clădirii . Peste 19 milioane de lei provin din bani europeni, iar restul sumei va fi alocată din resurse proprii.

Majorarea ofertei este cauzată de creșterea costurilor materialelor care vor fi folosite la restaurare, actualizarea cu rata inflației, respectiv alocarea unui buget mai mare pentru manoperă, potrivit președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe: „Am încercat de două ori prin licitație și nu s-a înscris nicio firmă și am primit adrese că aceste sume sunt prea mici. De asta, firmele, fiind vorba de complexitatea lucrărilor, nu participă la licitații. Și atunci am încercat prin această ajustare de preț să facem mai atractiv acest contract, să putem să îl și finalizăm, pentru că sunt bani europeni. Dacă nu îi cheltuim riscăm să îi pierdem și ar fi păcat, este un proiect frumos”.

Ca urmare a investiției, castelul de secol XVIII din Răscruci urmează să fie transformat în centru cultural și obiectiv turistic.

Citește și: FOTO | Licitația pentru restaurarea castelului Bánffy din Răscruci a fost reluată. Valoarea contractului este de aproape 13,5 milioane de lei

Ne poți asculta și aici: