Construirea spitalelor regionale din Cluj, Craiova și Iași reprezintă un proiect prioritar pentru Guvern

Aceasta a fost una dintre concluziile întâlnirii dintre comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, și premierul Viorica Dăncilă.


Potrivit unui comunicat al Executivului, cei doi oficiali au discutat despre posibilitățile de finanțare existente și au identificat soluții de realizare a spitalelor regionale. „În cadrul întrevederii a fost abordat, de asemenea, subiectul construirii a trei spitale regionale, proiect prioritar pentru Guvernul României. Cei doi oficiali au discutat despre posibilitățile de finanțare existente și au identificat soluții de realizare a acestor spitale”, au transmis reprezentanții Guvernului, într-un comunicat de presă.

Pe agenda întâlnirii dintre Corina Crețu și Viorica Dăncilă a figurat și absorbția fondurilor europene pentru transporturi.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a anunțat anterior acestei întâlniri că îi va solicita premierului Viorica Dăncilă să îi comunice dacă Guvernul mai vrea să contruiască spitale regionale cu bani europeni sau dorește în parteneriat public-privat.

Aceasta a adăugat că se teme ca România să nu repete greșelile din trecut, atunci când au fost depuse proiecte europene pentru atragerea fondurilor fără să fie avute în vedere indicatori precum numărul de noi locuri de muncă.

Sursa foto: Facebook/Corina Cretu

Ne poți asculta și aici: