DE UN SECOL ÎMPREUNĂ | Dorin Fărăgău, la EBS Radio: Doctorul Constantin Rădulescu, conducătorul CFR, jucase anterior la Universitatea

Dorin Fărăgău, fost sportiv, atât la Universitatea, cât și la CFR, a vorbit la EBS Radio despre ce au însemnat ultimii 100 de ani în fotbalul clujean. El spune că, înainte de anii 90, între cele două echipe clujene se făceau schimburi de jucători.

Fostul fotbalist a vorbit, într-un interviu acordat lui Tudor Runcanu, despre relația care exista între Universitatea și CFR. „Rivalitate exista, ca în orice întrecere sportivă, dar nu era așa de agresivă, era mult mai liniștită, era un spectacol practic și, până în anii 90 cel puțin, era un transfer constant de jucători între Universitatea și CFR. Veneau jucători de la Universitatea la CFR, juniori care terminau la Universitatea își găseau locul la CFR. Au fost jucători de marcă ai CFR-ului, cum a fost de exemplu Marius Bretan, care a fost un simbol al CFR, care câștigase titlul național de juniori republicani, în 1965, cu Universitatea Cluj, alături de fratele lui Sorin Bretan”, a povestit Dorin Fărăgău.

El l-a dat ca exemplu și pe doctorul Constantin Rădulescu. „Ajunsese la CFR doctorul Rădulescu, un alt personaj de primă mărime al Clujului fotbalistic. Jucase pe vremuri la Universitatea Cluj. El fiind doctor de meserie, ajunsese la un moment dat să fie doctor la Spitalul CFR Cluj și se mutase la această echiă a CFR-ului, pe care vă spun în anii 68 până prin 74-75 a condus-o foarte bine și chiar cu un lot mai restrâns de jucători a reușit să facă o figură frumoasă în Divizia A”, își mai amintește fostul sportiv.

El a povestit și despre suporterii celor două echipe. „Curios, până prin anii 70 și ceva, suporterii celor două echipe se întâlneau de obicei în centrul Clujului. Suporterii CFR-ului se întâlneau în Piața Unirii, la Berăria Ursus, aproape de colț cu strada care merge către casa lui matei Corvin, iar suporterii Universității erau pe partea asta, unde fusese Diesel Club”, susține Dorin Fărăgău.

Interviul integral poate fi ascultat în această seară, de la ora 19.00, la EBS Radio.

Ascultă aici fragmente din interviul acordat de Dorin Fărăgău lui Tudor Runcanu:

 

EBS Radio a lansat campania „De un secol împreună”, dedicată centenarului. Ascultătorii vor afla informații esențiale, dar și inedite, despre istoria României din ultimii 100 de ani. Vor fi prezentate simboluri și personalități ale Unirii, dar și interviuri cu sociologi, istorici, sportivi și psihologi, care vorbesc despre cum a evoluat România în ultimul secol.

Campania are loc până vineri, 30 noiembrie, zilnic de la ora 8.00 până la 20.00. De 1 decembrie, EBS Radio a pregătit o ediție specială dedicată Centenarului.

Ascultă aici materialul de promovare a campaniei:

 

Citește și: DE UN SECOL ÎMPREUNĂ | Senatul Național Român din Ardeal, locul unde s-au pus bazele administrației românești din Ardeal

DE UN SECOL ÎMPREUNĂ | Sociologul Barbu Mateescu, la EBS Radio: „Clujul poate profita de pe urma pașilor greșiți pe care îi fac Budapesta și București”

DE UN SECOL ÎMPREUNĂ | Clujenii care au făcut Marea Unire

Ne poți asculta și aici: