Grupul Verzilor solicită Comisiei Europene să intervină după protestele violente din România

Liderii Grupului Verzilor din Parlamentul European a cerut Comisiei Europene să activeze mecanismul de apărare a statului de drept în cazul României, după protestele violente care au avut loc la finalul săptămânii trecute la București.

În jur de 100.000 de români au protestat vineri seară în București

Grupul solicită reprezentanților Comisiei Europene să demareze discuții cu autoritățile române pe tema reformei justiției, anunță cotidianul The Guardian, citat de Mediafax.

„Oamenii din România caută ajutor din partea Uniunii Europene și cred că ar trebui să-l acordăm”, a declarat Ska Keller, co-președinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European.

Acesta este al cincilea cel mai mare grup din Parlamentul European, dar inițiativa lor privind România ar putea fi susținută și de unii parlamentari liberali și de centru-dreapta.

Proteste masive au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în București și în marile orașe ale țării. Vineri noaptea, peste 450 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ciocnirile dintre anumite grupuri de protestatari și forțele de ordine din Piața Victoriei.

Sursa foto: Facebook/Nicolae Comșa

Ne poți asculta și aici: