Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

FOTO | VIDEO „Nu vom uita ce s-a întâmplat în 10 august la București!” Zeci de clujeni au ieșit din nou în stradă

Zeci de clujeni au participat luni seara la un protest pașnic organizat la o lună de la manifestația din 10 august din Capitală.

 

Oamenii s-au adunat în Piața Unirii în zona monumentului „Stâlpii împușcați” și, echipați cu steaguri, pancarte și măști de gaze, și-au exprimat solidaritatea față de victimele din Piața Victoriei, dar și nemulțumirea față de violențele de la mitingul diasporei.

„Nu o să lăsăm să se uite ce s-a întâmplat pe 10 august la București. Abuzurile Jandarmeriei au fost, cumva, ordonate de către cei care acum își pasează vina unu altuia”, a spus unul dintre protestatari.

Printre cei care au luat parte la protest au fost și manifestanți care au participat la mitingul din 10 august din București.

„Comemorăm, în primul rând, o lună de zile de la evenimentele care ne-au marcat, într-un anumit fel, în data de 10 august. Evenimentele la care noi am mers să protestăm pașnic, dar ferm hotărâți pentru schimbarea Guvernului, a Parlamentului și schimbarea atitudinii jandarmilor”, a spus un protestatar clujean, care în 10 august a fost în Piața Victoriei din București.

„Acum o lună am fost în Piața Victoriei din București. Și am fost gazată, și hăituită de către jandarmi, am fost bătuți și batjocoriți de către jandarmi, și pur și simplu ne-am săturat. Nu mai vrem să continue toată povestea asta: minciună, corupție, hoție”, a spus o altă protestatară.

La protestul organizat în Piața Unirii din Cluj-Napoca a luat parte și Mario Mocan, fondatorul unuia dintre cele mai mari grupuri de pe rețele de socializare destinat, în special, românilor din străinătate.

„Pe 10 august am fost la București și acum am venit la Cluj, am venit acasă, Diaspora vine acasă. Noi ne-am fi așteptat la o ripostă din partea lor, dar nu am știut că vor riposta în felul în care au făcut-o. Reacția lor a fost prea mare pentru ceea ce s-a întâmplat pentru că era un protest pașnic. Pur și simplu au intrat în noi fără niciun motiv numai că oamenii și-au dat seama, oamenii nu au ripostat și au ales să fugă pe străzi”, a declarat pentru EBS Radio clujeanul Mario Mocan.

O acțiune similară a avut loc luni seara și în Piața Victoriei din București, locul unde au avut loc incidentele de acum o lună. Cele câteva sute de persoane prezente au protestat, de asemenea, pașnic.

Text, foto și video: Cristina Năstasă

Citește și:

Weekend cu proteste antiguvernamentale în Capitală. Sute de oameni răniți după intervenția în forță a jandarmilor

FOTO & VIDEO | „Nu plecăm”, „Jos dictatura!” Zeci de mii de clujeni au protestat împotriva Guvernului

Laurențiu Cazan, coordonatorul jandarmilor la protestul din 10 august: „Îmi cer scuze față de cei care au suferit!”

Carmen Dan, după violențele de la protest: Au fost cinci situații de abuz împotriva celor care manifestau pașnic

X
X
X