Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat la Parchetul General în calitate de martor în dosarul violențelor din 10 august

Liviu Dragnea a declarat după audieri că a fost chemat în calitate de martor în dosarul violenţelor din 10 august, după ce a spus că a avut loc o tentativă de lovitură de stat.

Am fost citat ca martor în legătură cu declaraţiile privind tentativa de lovitură de stat, am fost întrebat dacă am elemente şi le-am prezentat procurorului. Tot ce am avut de spus, am spus ca martor. Nu am depus documente”, a declarat Liviu Dragnea, la ieşirea de la audieri, informează Mediafax.

El a mai precizat că Jandarmeria a acționat corect. „Jandarmeria a acţionat legal şi conform regulamentelor pe care le au, în condiţiile în care au fost violenţe destul de mari”, a mai spus Dragnea.

Președintele PSD a fost aşteptat de circa zece protestatari la ieşirea de la audieri, dar a fost flancat de jandarmi și condus la mașină.

Audierile au loc după ce, în urmă cu trei săptămâni, Liviu Dragnea a catalogat evenimentele din 10 august ca fiind o tentativă de lovitură de stat eşuată.

Eu am văzut o tentativă de lovitură de stat eşuată. Asta se vorbea pe reţelele de socializare. Domnule, nu o să mai fie legile justiţiei, dăm noi jos guvernul şi luăm puterea. Ceea ce a făcut Iohannis cu acea postare pe Facebook iresponsabilă din partea unui şef de stat, să descurajezi jandarmii, care au acţionat conform legii, şi tu să inciţi în continuare la violenţă, exact în minutele în care acea fată mai avea puţin şi era linşată de acele brute. Aceia erau oameni, aceia erau paşnici. Tot ce a început Orban, Gorghiu, şi alţi pe la TV, nu au zis nimic că au dat foc, dădeau cu bucăţi din caldarâm. Erau organizaţi, să nu mai stea în primul rând. Să stea în spate cu 4, 5 rânduri, să îi incite şi pe cei din faţă. Deci era organizare paramilitară foarte bine pusă la punct. Eu asta am văzut. O încercare de lovitură de stat”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

La protestul din 10 august din Piața Victoriei peste 450 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ciocnirile dintre anumite grupuri de protestatari și forțele de ordine.

Sursa foto: Facebook/Liviu Dragnea

X
X
X