Primii clienți ajung luna viitoare în Centrul de Industrii Creative din Cluj

Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) din Cluj-Napoca va avea de luna viitoare primii clienți. Centrul va fi recepționat peste câteva zile de Primăria Cluj-Napoca, urmând să fie predat către Cluj Innovation Park, societatea care îl va administra.

Directorul de dezvoltare al Primăriei, Ovidiu Câmpean, spune că lucrările de construcție au fost finalizate, iar recepția este pe ultima sută de metri. „Se încearcă și, în funcție de observațiile pe care le vor avea membrii comsiei, săptămâna aceasta, săptămâna viitoare în principiu ar trebui să finalizăm acest proces”, a declarat Ovidiu Câmpean.

Centrul va oferi spații ideale pentru co-working și ateliere de creație, iar negocierile cu potențialii clienți sunt foarte avansate. „Avem contracte în faza în care ne pregătim de semnare, imediat după ce se finalizează procesul de recepție. E prematur să avansez procente, 5, 10, 20 sau 90%, dar pot să vă spun că cererea este suficient de mare în așa fel încât să nu ne facem niciun fel de probleme din perspectiva ocupării”, a spus Alexandru Coroian, directorul Cluj Innovation Park.

Tot de luna viitoare va exista și o linie de transport în comun către ansamblul de pe Dealul Lomb.

CREIC va dispune de spații de birouri de peste 2.000 de metri pătrați, studio de producție video, așa numitul „Buftea de Cluj”, cu peste 700 de metri pătrați, și spații de ateliere de creație, de aproape de 1.000 de metri pătrați. Proiectul a fost inițiat de Primăria clujeană, pe fonduri europene, în urmă cu 4 ani.

Citește și: FOTO & VIDEO | Cum arată Transylvania Studio, noul Buftea de Cluj, și ce șanse îi dau specialiștii din domeniul filmului

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: