O fărâmă importantă din istoria rockului e scoasă la vânzare

Marele chitarist David Gilmour își licitează celebrele chitări cu care a înregistrat nu mai puțin celebrele solouri ale pieselor Pink Floyd și nu numai.

Peste 120 de instrumente sunt deja expuse, de ieri, de către casa de licitații Christie’s, iar banii strânși se vor duce către proiecte caritabile.

Gestul lui Gilmour de a se despărți de „armele” sale îmi amintește de un gest asemănător făcut de Eric Clapton acum aproape 10 ani, atunci când suma strânsă de artist s-a reorientat către o clinică de dezalcoolizare, un demon cu care Clapton s-a luptat toată viața.

Pentru muritorii care nu își vor putea permite nici măcar o pană a marilor chitariști, pâna pe 31 martie, la Londra, turul expoziției este ghidat și vor exista povești despre fiecare chitară expusă. În weekend, dacă aveți drum, intrați la expoziție.

„Aceste chitări mi-au dat atât de mult, și a venit vremea să plece către alți oameni care sper că vor fi fericiți și poate vor crea ceva nou”, a spus David Gilmour zilele trecute.

Setul conține, în mare parte, instrumente Broadcaster, Esquire, Telecaster și Stratocaster, iar ziua licitației a fost stabilită pentru 20 iunie.

https://www.facebook.com/Christies/videos/2401667656728310/

Expoziția deschisă la Londra pe 27 martie va poposi și la Los Angeles, iar în final la New York.

Sursa foto: Facebook/David Gilmour

Ne poți asculta și aici: