ALEGERI UBB | Prefectul studenților: „Implementarea unor noi metode de predare și digitalizarea sunt necesare”

Inovația și reformarea procesului de predare ar trebui să constituie o prioritate a viitorului rector al Universității „Babeș-Bolyai”.

Aceasta este opinia prefectului studenților din UBB, Tudor Mureșan. Potrivit acestuia, curricula unor specializări trebuie structurată astfel încât absolvenții să fie mai bine adaptați nevoilor de pe piața muncii.

Chiar dacă nu toți studenții conștientizează importanța alegerii unui nou rector, direcția imprimată de acesta poate influența decisiv actul educational.

„Aș vedea modificarea programei școlare la unele discipline, implementarea unor noi metode de predare, astfel încât să depășim mentalitatea cu profesoul vine, predă, studenții stau să scrie și după aceea învață pe de rost și le transpunem pe o foaie la examen. Aș vedea digitalizarea proceselor administrative, astfel încât studenții să nu mai trebuiască să piardă timpul cu statul la cozi, ci să se poată întâmpla totul în mediul digitalizat pentru că suntem în era digitală”, a spus Tudor Mureșan.

Peste 440 de reprezentanți ai studenților, adică aproximativ 10% din totalul celor care pot vota pentru funcțiile din Universitatea „Babeș-Bolyai”, vor participa marți la procesul de alegere a noului rector.

În cursa pentru această funcție sunt înscriși profesorii Daniel David și Ioan Chirilă. Alegerile se vor desfășura în data de 3 martie.

 

Citește și:

ALEGERI UBB | Sociolog: Un campus interuniversitar de cercetare ar pune Clujul pe harta dezbaterilor globale

ALEGERI UBB | Profesorul Ioan Chirilă, candidat la funcția de rector: „Trebuie să fim mult mai prezenți și mai comunicativi cu societatea în care trăim”

ALEGERI UBB | Daniel David, candidat la funcția de rector: „UBB e un oraș într-un oraș. Când se mișcă universitatea, se mișcă Clujul”

ALEGERI UBB | Care este rolul rectorului, în opinia celor doi candidați la șefia universității Babeș-Bolyai

ALEGERI UBB | Peste 1.500 de profesori, dar și reprezentanți ai studenților vor alege noul rector

ALEGERI UBB | Ioan Aurel Pop: „La noi nu se poate imagina un rector care să fie doar manager. El trebuie să fie un excelent specialist”

 

 

 

 

Ne poți asculta și aici: