ALEGERI UBB | Prorectorul Markó Bálint: Universitatea trebuie să fie un partener al societății

Universitatea „Babeș-Bolyai” trebuie să devină mai atractivă pentru studenții și profesorii internaționali și să își crească implicarea în comunitate.

Asta crede prorectorul Markó Bálint, coordonatorul liniei de studii în limba maghiară, responsabil cu asigurarea calității în actul de învățământ.

El consideră că viitorul rector al universitatății trebuie să ajute la îmbunătățirea actului didactic și de cercetare din instituție, dar și la modernizarea instituției.

Mai mult, universitatea cu cel mai mare număr de studenți din țară trebuie să contribuie direct la însănătoșirea sistemului de învățământ românesc și a societății.

„Eu dacă țin o prelegere pentru clujeni, ăsta este deja un serviciu adus comunității pentru că eu contribui la construcția societății. Eu atunci nu mai țin cunoștințele mele numai în cadrul universității. Metafora acestui turn de fildeș nu ar trebui să fie adevărată la nivel de universitate. Noi trebuie să-i educăm nu numai pe studenții noștri, dar trebuie să ajutăm comunitatea. Plus, dacă vine o firmă și spune că are nevoie de o soluție și nu are capacitatea de cercetare, de a găsi acea soluție, haideți să-i ajutăm atunci, să fie un parteneriat cu societatea”, a declarat pentru EBS Radio prorectorul Markó Bálint.

Peste 1.500 de cadre didactice și universitare ale UBB vor alege marțea viitoare noul rector al instituției. În competiție sunt înscriși profesorii Daniel David și Ioan Chirilă.

 

Sursa foto: UBB

 

Citește și:

ALEGERI UBB | Prefectul studenților: „Implementarea unor noi metode de predare și digitalizarea sunt necesare”

ALEGERI UBB | Sociolog: Un campus interuniversitar de cercetare ar pune Clujul pe harta dezbaterilor globale

ALEGERI UBB | Profesorul Ioan Chirilă, candidat la funcția de rector: „Trebuie să fim mult mai prezenți și mai comunicativi cu societatea în care trăim”

ALEGERI UBB | Daniel David, candidat la funcția de rector: „UBB e un oraș într-un oraș. Când se mișcă universitatea, se mișcă Clujul”

ALEGERI UBB | Care este rolul rectorului, în opinia celor doi candidați la șefia universității Babeș-Bolyai

ALEGERI UBB | Peste 1.500 de profesori, dar și reprezentanți ai studenților vor alege noul rector

ALEGERI UBB | Ioan Aurel Pop: „La noi nu se poate imagina un rector care să fie doar manager. El trebuie să fie un excelent specialist”

 

Ne poți asculta și aici: